Maaltijdplanning. Vind jij gezonde maaltijden op tafel ook lastig? Zou je graag snel een boodschappenlijst klaar willen hebben? Het helpt als je overzicht hebt. Stel een lijst samen van boodschappen die je echt iedere week haalt. Stel ook een lijst samen van boodschappen die je op voorraad wilt hebben maar die niet elke week gehaald hoeven te worden. Hou het overzichtelijk en simpel. Dingen zoals gedroogde kruiden en peulvruchten nodig voor een recept kun je checken in je voorraadkast. Zo hou je de voorraadlijst van producten die je altijd in huis wilt hebben overzichtelijk.

Vervolgens doe je aan maaltijdplanning. Zoek recepten uit voor het aantal dagen dat je nodig vindt. Voeg de ingrediënten die je niet standaard in huis hebt toe aan je boodschappenlijst. Vul dit aan met producten voor je ontbijt en lunch die niet op je wekelijkse boodschappenlijst of voorraadlijst staan. Houdt bij het kiezen van de recepten rekening met wie er thuis is, bestaande afspraken, hoeveel tijd je hebt om te koken etc.

Jouw boodschappenlijst is dan de wekelijkse boodschappenlijst + benodigde boodschappen uit de voorraadlijst aangevuld met boodschappen nodig voor recepten voor avondeten en eventueel ontbijt en lunch.

Digitale boodschappenlijst met afvink mogelijkheden

Bij veel apps van supermarkten zoals de AH, Jumbo en Hoogvliet, heb je de mogelijkheid om onder mijn favoriete lijstjes een wekelijkse lijst en een voorraadlijst samen te stellen. Vaak kun je naast online bestellen ook kiezen voor het maken van een boodschappenlijst voor in de winkel. Zo heb je een boodschappenlijst op je telefoon voor in de winkel met afvink mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht voor andere artikelen over leefstijl aanpassingen.